Összes oldalmegjelenítés

2014. augusztus 6., szerda

Nyári puding kehely

Linzer tölcsér 

Hozzávalók  6 főre

30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
0.5 citromból nyert citromhéj
1 teáskanál sütőpor
Elkészítése:
Először a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat keverjük össze, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat, végül hozzáadjuk a tojássárgát, és jól összedolgozzuk.
A tésztacipót fóliába csomagoljuk  és 1 órát hűtőben pihentetjük.
A tésztából levágunk egy darabot, porcukorral hintett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk.   
 2-3 cm szélességű 30cm hosszú csíkokat vágunk,és kúp alakú formára felcsavarjuk őket ( kb.15-20 db) lesz belőle.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon  sütjük 10 percig.
Milliók kedvence lehet, íme a recept!
krémtöltelék.:
2 cs vaníliás puding (főzős)
2 cs vaníliás cukor
35 dkg kristálycukor
1 l víz
9 tojásfehérje
A krémhez a pudingport összekeverjük a vaníliás cukorral, a teljes mennyiségből elvett 10 dkg kristálycukorral, majd apránként hozzákeverjük az 1 l vizet is.
A tojásfehérjéket a maradék 25 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük.
A pudingot a vízzel lassú tűzön sűrűre főzzük (már akinek van türelme és ideje hozzá:-)
Ha besűrűsödött, vigyázva belekeverjük a gőz fölött felvert, kemény, kész habot is, majd azzal együtt még további 3 percig főzzük a krémet.
A tölcséreket keménypapírból tekerjük és ragasszuk , majd ezt celluxal ragasztotjuk össze.
Majd alufóliába kell betekerni.
Ezzel a krémmel töltjük meg a fagylaltkelyheket.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése