Összes oldalmegjelenítés

2021. január 8., péntek

Hólabda

Hozzàvalók
4db tojás
18 dkg cukor
13 dkg liszt
1Ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliáscukor
0,5dl víz
Csipet só

Krém
25 dkg mascarpone
5 dkg porcukor
1 dl habtejszín
5 dkg kókuszreszelék
1 citrom reszelt héja

Elkészítése

A 4 db tojássárgáját kikeverem a cukorral,hozzàadom a vizet, majd felverem robotgéppel vagy kézi habverővel a tojàsok fehérjét . 
A lisztet kimérem, belekeverem a kakaót és a vaníliáscukrot majd a sütőport pici sóval. 
Elomelegitem a sütőt 180'C.
Ezt a keveréket hozzáadom a tojássárgájàs masszàhoz, végül a keményre felvert fehérjét forgatom bele óvatosan.

Sütőpapírral kibélelt tepsiben sutom 180'C -on kb 20 percig. 

Amíg sül a süti, addig elkészitem a krémet. 

A mascarponet kikeverem a cukorral. 
A tejszint  kemény habbàverem, majd beleforgatom a mascarponés masszàhoz. 
Pici reszelt citromhéjjal ízesitem. 

A megsült és màr kihűlt tésztàt kettévàgom, majd egy kör alaku szaggatoval vagy egy kisebb pohárral korongokat szaggatok. 
Egy korongot megkenek krémmel, ráteszek egy másik korong sütit, majd a széleit is bekenem körben krémmel , ezután megforgatom kókuszreszelékben. 
A tetejére is teszek krémet és kókuszt. 

Jó étvágyat kívànok hozzá!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése