Összes oldalmegjelenítés

2021. január 30., szombat

Türingiai màkos süti

Ez az én vàltozatom. 
Hozzávalók

A tésztához:

A mákos töltelékhez:

  • 150 g mák (frissen darált)
  • 100 g aszalt szilva, kockázva
  •   80 g cukor helyett xilit
  • 100 g búzadara
  • 500 ml tej (kókusz tejet használtam) 
  • 175 g tejföl 
  • 100 g vaj
  • 2 ek kókusz olaj
  • 2 ek méz
  • 1 csomag vaníliás cukor. 

Az öntethez:

Elkészítése
A tesztàhoz valókat egy fakanàl segítségével jól összedolgozom. 

Majd egy lábasban felfőzom a màkot a  tejjel, grizzel és a többi adalékkal. 
A tejfölt csak a végén keverem hozzá. 


Ezt a tölteléket kenem rá a már tepsiben lévő alapmasszàra, végül az öntet kerül a tetejére ( itt a tojások fehérjét habbà kell felverni) és elomelegitett sütőben tűpróbaig sütöm. 
Nálam légkeverésesben sült, 25 percig. 
Hagyományos sütőben kb 35 perc.
 

Jó étvàgyat kívànok! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése