Összes oldalmegjelenítés

2021. február 25., csütörtök

Hàzi pisztáciàs és àfonyàs csokolàdé,

A csoki mindig ott volt az életemben, kiemelkedő helyen 😉,de gondolom nem vagyok vele egyedül. 
Most újra központban van, mint az egyik új hobbim. 

Első idei finomságom. 
Felébe pisztáciàt, a másik felébe pedig aszalt vörös àfonyat tettem. 
Lehet helyettesiteni pl dióval, vagy az àfonyat aszalt szilvával. 

Hozzávalók:

20 dkg tejpor
15 dkg jó minőségű kakaópor
20 dkg barna cukor
10 dkg vaj
1dl víz
2Ek rumaroma
2EK méz
Ez az alaprecept és ebbe lehet keverni a végén a pisztáciàt és az àfonyàt, ízlés szerint. Kb 5 -5 dkg  elég ennyihez. 

Elkészítése

A hozzàvalókat kimérem, 
majd a cukorból és vízből szirupot főzök, pár perc az egész amíg szálas nem lesz, ha a fakanalat felemelem. 
Ebbe jön a méz, majd a tejpor 
és a kakaó atszitàlva végül a vajjal addig keverem amíg az el nem olvad benne. 
Egyik felébe pisztáciàt a másikba àfonyat tettem. 
Az àfonyat előtte jó beaztatni rum vagy vanília aromaba, úgy még finomabb lesz. 
Szilikon formàba vagy jegkockatartoba egyengetem és hideg helyen, de nem hűtőben hagyom kihűlni, pár óra alatt készre dermed. 

Ajándéknak is kiváló, csinos kis zacskokba csomagolva. 

Jó étvágyat kívánok! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése