Összes oldalmegjelenítés

2011. augusztus 19., péntek

Karfiolleves chiával

Hozzávalók:

1 kisebb fej karfiol vagy egy nagyobb fele
3 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1/2 fej vöröshagyma
1/2 hegyes erős paprika
3 paradicsom
2 nagyobb burgonya
2 evőkanál chia mag
1 evőkanál liszt
só, bors , pirospaprikaőrlemény ízlés szerint
2 erőleveskocka

Elkészítése:




A hozzávalókat megpucolom, megmosom majd felaprítom.

A hagymákat megdinsztelem egy kis olajon, errejön a paprika majd a felkockázott burgonya.
Párperc után egy evőkanál liszttel sűrítem és felöntöm vízzel, arra vigyázzunk, hogy még ezután jön bele a karfiol aminek kell a hely!
Fűszerezés következik és csak kb. félóra elteltével amikor már majdnem kész teszem bele a chiát amivel még kb 10 percet főzöm és már készen is van a finom ebéd.

Tejföllel is lehet tálalni, de én anélkül is szeretem.

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése