Összes oldalmegjelenítés

2011. augusztus 14., vasárnap

Padlizsános spagetti szederrel

Hozzávalók : 4 személyre


1 csomag spagetti tészta
só, víz


1dl olíva olaj
4 szál újhagyma
4 gerezd fokhagyma
2 padlizsán
só, tarkabors
petrezselyem kocka


szeder és  fetasajt a tálaláshoz


Elkészítése: 





A tésztát sós vízben pici olajjal kifőzzük, kb. 13 perc.



A hagymát és a padlizsánt ( utóbbit héjastul ) megmossuk , feldaraboljuk.


Egy vastagabb aljú edénybe teszünk 1/2 dl olívaolajat ( ha nincs akkor vajat vagy egyéb zsíradékot)
amikor forró az olaj beletesszük a vörös, majd a megpucolt és felaprított fokhagymát.
Állandóan kevergetve pároljuk pár percig, majd jöhet bele a padlizsán és a maradék olaj, pici víz.
Fűszerezzük, sóval, borssal petrezselyemmel ( kockával vagy frissel ).
Időnként megkeverve, fedő alatt pároljuk kb 10-15 percig.


Szederrel és fetasajttal díszítve tálaljuk.


Jó étvágyat kívánok!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése