Összes oldalmegjelenítés

2012. október 8., hétfő

Vöröslencse leves


Hozzávalók:


2 ek. vaj ( olvasztott vagy főző )
4 gerezd fokhagyma összenyomva
1/2 fej lilahagyma
2 tk. tikka masala ( elhagyható )
1 tk. őrölt kömény
1 tk. őrölt paprika (édes)
1/4 tk. őrölt fahéj (nem kell tőle félni, nem domináns az íze)
2 erőleves kocka
1/2 tk. őrölt bors
kb. másfél liter víz 
2 db. aprított paradicsom 
50 dkg vörös lencse
egy pici paprika vagy chili pehely
2 ek. liszt
6 db virsli karikázva
a tálaláshoz:
citromlé (ki ne hagyjátok!)
bazsalikom levél
tejföl (elmaradhat)



Elkészítése


Egy fazékban a vajon a hagymákat megpirítom, hozzáadom a lisztet és amikor már pirul felöntöm vízzel.
Beleteszem a vöröslencsét ( felezetten vásároltam , így nem kell előáztatni ) és a fűszereket,
Kb 30 percig fő amikor mehet bele a virsli karikákban, így még max. 5 perc és már kész is van a leves.

Citromlével tálalom, de lehet tejfölt is adni hozzá.

Jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése