Összes oldalmegjelenítés

2012. október 4., csütörtök

Sütőtök krémleves

Hozzávalók:

70dkg sütőtök
2 db burgonya
1 db lilahagyma
3 evőkanál olvasztott vaj ( vagy olívaolaj )
1 evőkanál liszt

2 erőleves kocka
őrölt tarkabors
1/2 szerecsendió ( frissen reszelve )
pici só
bazsalikom levél a díszítéshez, ami meg is ehető,-)
pirított tökmag 
2dl főzőtejszín



Elkészítése

1. A burgonyát és a sütőtököt megpucolom, megmosom és kockákra vágom.
2. A lilahagymát felkockázom és megpirítom az olvasztott zsíradékon ( itt vaj ) , majd megszórom egy evőkanál liszttel, kicsit pírítom, kevergetve közben egy fakanállal.
3.Felengedem vízzel ( személyenként egy csésze kb 2,5dl ) vagyis 4 főre 1liter víz szükséges.
4. Beleteszem a felkockázott tököt és krumplit.
5. Fűszerezem, leveskocka, bors, só és hagyom a tűzhelyen közepes lángon lefedve amíg szétfő.

6. Leszűröm , majd a darabosrészt pürésítem és összekeverem a levessel.
7. hozzáadom a tejszínt 
8. belereszelem a szerecsendiót
9. pirított tökmaggal tálalom
10. bazsalikommal díszítem

Jó étvágyat kívánok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése