Összes oldalmegjelenítés

2012. október 18., csütörtök

Cookies

Hozzávalók.

1 púpozott bögre rétesliszt
1/2 bögre cukor vagy xilit vagy barnacukor
4 evőkanál juharszirup 
12,5 dkg vaj 
1 tojás
1/2 evőkanál sütőpor
1/4 ek. só
1 csomag vanílliásculor
10 dkg étcsoki
esetleg élelmiszerszínezék (elhagyható)


Elkészítése:

1. a lisztbe belekeverjük a sütőport, a vanilliáscukrot és a sót
2. a vajat megolvasztjuk és hozzáadjuk a cukrot és a juharszirupot ( színezéket )
3. amikor kihűlt a vaj , a tojást is beletesszük és jól összekeverjük
4. a liszthez adagoljuk a vajas masszánkat
5. ehhez adjuk az apróra vagdalt csokidarabkákat
6. sütőpaírral bélelt nagy tepsibe szaggatjuk, vagy egyszerűen belelapítjuk és a kapott masszát és
a végén amikor kisült egy nagyobb pogácsaszaggatóval formázzuk, ugyanis összefolyik a tepsiben .
7. a 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 10 vagy 15 percig, inkább előbb vegyük ki, mert könnyen kiszárad.
8. amikor már kihűlt egy dobozban tároljuk, sokáig elállna, ha nem fogyna el gyorsan

ha véletlenül kint maradt és kiszáradt, egy dobozba téve másnapra megpuhul

az eredeti
és a színezett
Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése