Összes oldalmegjelenítés

2013. február 3., vasárnap

Tejberizs torta


Tejberizs torta


Hozzávalók                                          

6 tojásból 
3 ek liszttel  és 3 ek kakaóval , 3 ek cukorral
piskótát készítünk,  

0,5 l tej
4 ek cukor
10 dkg rizs
3 csík citromhéj

+ 4dl tej
1 csomag puding
4 ek cukor
2 cs. vanilliás cukor, a végén 10 dkg vajat adok hozzá még

3dl tejszín habbá verve
habfixáló 1 csomag


1 tekercs készen vásárolt piskótatekercs ( ízlés szerint, lekváros, vanilliás vagy csokis krémmel )

Elkészítése:

1. lépés a 6 tojásos piskóta
a tojásokat szétválasztjuk, 
 a sárgáját a cukorral jól elkeverjük, ehhez jön a kakaó, majd a liszt és végül a 
 habbávert fehérje és egy tortaformában már mehet is az előmelegített sütőbe.

2. elkészítem a tejberizst

3. elkészítem a pudingot

4. felverem a habtejszínt a fixálót hozzáadva.

5 . a már kihűlt tortát kettévágom.

6. a tejberizst a pudinggal és tejszínhabbal összevegyítem 

7. utóbbi krém harmadával megkenem a tortát 

8.a piskótatekercset felszeletelem és a krémre helyezem őket

9. erre jön még egy réteg krém

10. a tortalapot ráteszem és a maradék krémet rákenem

11. tejszínhabbal és fahéjjal kevert  porcukorral vagy csokoládéforgáccsal díszítem


Jó étvágyat kívánok hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése