Összes oldalmegjelenítés

2013. november 5., kedd

Törökméz házilag

Nagyon könnyű elkészíteni, de vigyázzunk csak mértékkel ;-) ajánlom fogyasztását, én leginkább darálva süteményekben látom szívesebben. Ez is a randa , de finom kategória.

Hozzávalók:  20 dkg cukor
                      2 evőkanál méz
                      2 kávéskanál szódabikarbóna

Elkészítése: 

A cukrot a mézzel egy nagyobb serpenyőben felolvasztom. Kb. 5 perc után a cukor elkezd karamellizálódni. Vigyázat,  nehogy megbarnuljon nagyon, különben keserű lesz. Amikor a cukros keverék már aranybarna, gyorsan hozzáadom a szódabikarbónát, alaposan elkeverem, hogy ne maradjanak benne csomók.
Ilyenkor buborékokat vet és megnő a térfogata.
Leveszem a tűzről és olajozott felületre borítom, majd hagyom teljesen kihűlni és attól függően mihez készítem vagy darabokra tördelem vagy ledarálom süteménybe.

Jó étvágyat kívánok!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése