Összes oldalmegjelenítés

2015. október 30., péntek

Töltött paprika

Hozzávalók: 
 

1/2 kg  darált hús 
1 egész tojás
15 dkg rizs 
4-5 db TV  - paprika TV= TölteniValó
2  fej hagyma  
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál étolaj
pici liszt a rántáshoz
cukor vagy xilit
1 Sűrített paradicsom konzerv ( nagyobb doboz ) vagy 1 és 1/2 liter paradicsomlé 
valamint szerint: zeller, só, bors, majoranna , petrezselyem ( lehet kocka is Knorr)



Elkészítése:
Fél kiló darált húst összekeverünk egy tojással és a rizzsel,  ( én kicsit elő szoktam főzni  a rizst) egy fej apróra vágott hagymával és a 2 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, borssal és majorannával. Állni hagyjuk miközben  kicsumázunk néhány tölteni való paprikát. A paprikákba beletöltjük a húsos massza egy részét, lazán, hogy legyen helye dagadni. Egy fazékba kevés olajon vöröshagymával rántást készítek, amit felöntök vízzel és ebbejön a sűrített paradicsom konzerv ( aki ráér csinálhatja igaziból is, turmixolva ) pici, só, cukor vagy xilit kell ízlés szerint a lébe és jöhetnek a megtöltött paprikák.
Fedő alatt puhára pároljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése