Összes oldalmegjelenítés

2015. december 5., szombat

Sajtos "baconos" stangli

Az Apróséfen találtam ezt a ronda de finom kategóriába sorolható kelttésztát, ami nagyon szerethető ;-)

Hozzávalók 8-10 db - hoz

Tészta.:

450dkg liszt
200ml víz
2,5 dkg élesztő vagy 2 teáskanál szárított élesztő
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
50ml étolaj
1db tojás sárgája

Tetejére:
8 szelet bacon
1 tojás fehérje
10 dkg reszelt sajt trapista vagy hasonló

Elkészítése:

A langyos vízbe belekeverjük a cukrot, élesztőt, lisztet - kicsit felfuttatjuk, ha normál élesztőt használunk, majd hozzáadjuk a többi cuccost, só, olaj, tojás sárgája.
Az egészet jól összedagasztjuk, majd hagyjuk kelni kb egy órát, meleg helyen letakarva.

8 gombócot formálunk, amelyeket egyenként téglalap alakúra nyújtunk.
( akkorára, mint a baconunk).

megkenjük tojásfehérjével és egy csíkban megszórjuk reszeltsajttal majd feltekerjük.

Erre tekerjük rá a bacont, majd már a tepsibe helyezve ( ami ki van vajazva) bekenjük a tojás fehérjével és megszórjuk reszelt sajttal.


200 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt kész.

Jó étvágyat kívánok !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése