Összes oldalmegjelenítés

2015. december 19., szombat

Mogyoróvajas bon-bon

Elöljáróban csak annyit, hogy önmagában sem a mogyoróvajért sem a pillecukorért nem rajongok, de így együtt, valami mennyei.
Vendégségbe sem utolsó , szépen becsomagolva nem vallunk szégyent vele, vagy vendégváró falatkáknak egy tea vagy kávé mellé ajánlom, de ahol gyerekek vannak oda nagyobb adagot kell készíteni és vigyázzunk,  mogyoró allergiát okoz az arra érzékenyeknek tilos a fogyasztása.

Hozzávalók: 14 darabhoz

8 dkg mogyoróvaj
2 dkg vaj
2 dkg pillecukor ( sac/per 14 db )
1 vanilliáscukor

A bevonáshoz, 3 evőkanál cukrozott kakaópor,
2 evőkanál víz, 1 teáskanál vaj
Tűzhelyen összeforraljuk

reszelt mogyoró a tetejére ( elhagyható )

Elkészítése:

1.Egy mikróba helyezhető tálba tesszük a
vajat, mogyoróvajat és a pillecukrot.
kb 20 másodpercre ( lehet kicsit több , mikrótól függ ) a mikróba tesszük, de vigyázzunk ne legyen túl lágy csak puha.



2.Összekeverjük , majd a vanilliás cukrot is hozzáadjuk.
3. Vizes kézzel kis golyókat formálunk, alufóliára helyezzük .
4. kb 30 percre , irány a hűtőszekrény.

5. Elkészítjük a csokimázt.

6..Kivesszük a hűtőből  és beleforgatjuk.
7. Bonbonos papírba helyezzük ( nekem most nem volt ) vagy alufóliába.
8. Megszórjuk reszelt , pirított mogyoróval és ismét a hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjen a csokimáz.



Jó étvágyat kívánok!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése