Összes oldalmegjelenítés

2020. május 29., péntek

Bagel

Bagel


Aki járt már az USA-ban vagy nézte a Szex és New Yorkot annak nem kell bemutatni.
Angliában is mindennapjaink étele, de most nézzük meg, hogyan is készül a bagel házilag.

Hozzávalók:

40 dkg finom liszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt 
( vagy 5dkg kukoricaliszt és 5 dkg búzakorpa)
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
2,5 dkg vaj
2,5 dkg cukor
1 tojás
1 dkg só

Tetejére szezám mag, vagy ami van otthon, de el is hagyható.

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk pár kanál liszttel , egy kanál cukorral és langyos tejjel 
elkeverve.

Amikor feljött az élesztő, hozzáadjuk a többi cuccost , majd nyújtjuk és formázzuk, majd pihentetjük kb fél órát.

(A közepét hüvelyk ujjunkkal lyukasszuk át, majd körbe-körbe forgatva a tésztákat, szépen tágítsuk ki a lyukat a közepükben. Ezek a lyukak pihentetés közben kicsit össze fognak szűkülni, így ügyeljünk, hogy megfelelően nagyra készítsük őket.)
Újabb félóra pihentetés következik.

Ezek után forrásban lévő vízbe dobjuk kb 1 percre.
Egy szűrőkanál segítségével kiszedjük a vízből és lecsepegtetés után egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a kis pufi bagelünket, majd megkenjük tej és tojássárga keverékkel.
Megszórjuk magokkal .

Süssük 220'C ra előmelegített majd 200'C-ra mérsékelve a sütőt kb 15 perc, az utólsó 5 percre mehet a légkeverés is , ettől szép piros lesz.

Amikor kihűlt, kettévágva mehet a pirítósba, majd vajjal megkenve egy finom eper vagy barack vagy narancs vagy bármilyen dzsemmel fogyasztva reggelire kiváló finomság.

Jó étvágyat kívánok!














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése