Összes oldalmegjelenítés

2020. május 16., szombat

Leveles-vajas tészta házilag

Hozzávalók:


20dkg vaj ( vagy margarin)
25dkg finom liszt
1 csipet só
1EK ecet ( 10%-os)
4EK hideg víz

Elkészítése


A hideg vajat felkockázzuk és kézzel összemorzsoljuk a liszttel.
4 evőkanál hideg vízbe teszünk a 10%-os ecetből egy evőkanálnyit és egy csipet sót és ezzel jól átgyúrjuk, majd hajtogatjuk párszor minden oldalról a tésztát.

Kettévágjuk és cipókat formálunk belőle, majd alufóliába tekerve ( vagy egy tálban letakarva) betesszük a hűtőbe egy félórára, mielőtt dolgoznánk vele.
Ez 6 adag és gyorsan elfogy, érdemes a dupláját bekeverni és fagyasztóba tenni az egyik felét.
Ugyanúgy tudjuk felhasználni, mint a boltban megvásárolható testvérét.
Tölthetjük sajttal, virslivel és zöldségekkel, sonkával, vagy lekvárral, túróval, etc....

Jó étvágyat kívánok hozzá.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése