Összes oldalmegjelenítés

2020. november 29., vasárnap

Feketerózsa torta

  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • pici szódabikarbóna
  • tej
  • Mákos töltelék:
  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 1 sütőpor
  • Krém:
  • 1 liter tej
  • 3 csomag vaníliás puding
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor  

Elkészítése:

A tésztàt összegyúrjuk és 5 cipót formàlunk belőle. 
Amíg a màkos töltelék elkészül, addig pihentetjük.

2 lapot egymàs után a tepsi hàtuljàn sütünk ki, míg a màsik hàrmat megtöltjük, mint a bejglit ( de nem kenjük meg a tetejét tojàssal) megszurkàljuk villàval és úgy sütik meg. 

Amikor kisültek a bejglik, akkor készítjuk csak el a pudingos krémet, aminek a felével megkenjük az alsó lapot és utàna helyezzük csak rà egymás mellé a 3 bejglit. 
Erre jön az újabb pudingos massza. 
Akkor jó ha még melegen kerül rà a pudingos cucc és àtitatjuk vele a tésztàt, mert különben szàraz marad. 

Erre tesszük rá a màsik lapot, amit bevonunk csokimàzzal. 

Pàr órás pihentetés után tàlalhatjuk. 
Díszíthetjük több féle finomsàggal. 
Én reszelt narancshéjjal és tejszínhabbal készítettem. 
Jó étvàgyat kívànok hozzà! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése