Összes oldalmegjelenítés

2011. december 23., péntek

Mézeskalács puhán

Hozzávalók és elkészítés



25dkg mézet , 5dkg vajjal gőz fölött meglangyosítunk.
Közben egy másik edénybe beletesszük a következőket:
3db egész tojás
10dkg nyírfacukor
1 evőkanál fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1,5 dkg szalalkáli
1 narancs reszelt héja

60dkg finom liszt

Az egészet egy kézimixer segítségével összekeverjük a végén adjuk hozzá a 60dkg finomlisztet.
26 órán keresztül pihentejük, vagyis másnap egy folpack segítségével - amit a tésztára terítünk, hogy ne ragadjon- kinyújtjuk, majd különböző figurákat "nyomdázunk", ha vannak formáink, pl. fenyőfa, szívecske, nyuszi, kacsa, stb ahol nincs kisgyerek ott elég rudakat formálni a masszából, ujjnyivastag szeletekre vágni és gonbócokat formázni, a közepébe lehet lekvárt tenni.
Tepsibe téve megkenjük egy felvert tojásfehérjével, készenkapható cukormázzal ( nyomózsákban ) díszítjük és irány az előmelegített sütő, amit a tepsi betevésekor mérsékelni kell, különben odaég!

Vigyázat nagyon gyorsan sül, pár perc az egész!
Nekem 3 tepsivel lett és nagyon puha, finom.

Békés, boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!
Ninon Sütöde, Varju Éva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése