Összes oldalmegjelenítés

2011. december 16., péntek

Mignon

Hozzávalók:


Piskótához:
4 tojás
4 ek porcukor vagy xukor
4 ek liszt
1 kk sütőpor
1 citrom reszelt héja
Elkészítése: Az egész tojásokkal a cukrot ( én nyírfacukorból készítettem ) habosra keverem gépi habverővel egészen fehéredésig, majd beleszitálom a sütőporral elkevert lisztet és citromhéjat is.
Előmelegített sütőben sütöm, 5 perc után mérséklem a hőfokot és ( sütő függő ) nekem további 5 perc alatt készen volt.



Krém:
I. Vanília:
3dl tejjel 3 evőkanál xukorral Bourbon vaníliás pudingot főzök, amibe belekeverek 10 dkg margarint.
2dl tejből 3 evőkanál liszttel basemelt készítek, 5 dkg margarint keverek bele és amikor már langyosra hűlt a pudinghoz adom.
II. Csokis: vagy kakaót szitálok az alapkrémbe vagy étcsokit olvasztok hozzá.
Variálhatjuk tovább kávés, vagy citromos, kókuszos, karamellás, mogyorós stb csak a fantáziánk szabhat határt.
Összeállítás:
A piskótát félbevágjuk , rákenjük a krémet , erre még egy lap és felkockázzuk.
A másik megoldás, hogy pogácsaszaggatóval kis köröket szaggatunk és erre jön a krém és még egy lap karika.



Máz: 
Az egészet bevonjuk csokimázzal , célszerű rácson szárítani.
Díszíthetjük habbal, cukormázzal,stb.
Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése