Összes oldalmegjelenítés

2012. február 9., csütörtök

Francia csokoládhab ( Mousse )

Hozzávalók:

20dkg étcsokoládé
4 tojás
5dkg vaj
2 tojásfehérje
10dkg porcukor
0,5 dl konyak vagy rum aromából 3 evőkanálnyi

Díszíteni lehet tejszínhabbal, de anélkül is gyorsan elfogy.

Elkészítés:


Az összetört csokoládét víz-gőz fölött megolvasztjuk, majd a langyos masszába tesszük
a tojások sárgáját az elkevert vajjal .
Konyakkal vagy az aromával ízesítjük.
Közben a tojások fehérjét habosra felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és ezt is a csoki masszába keverjük.

A kész krémet üvegkelyhekbe töltjük és hűtőszekrényben lehűtjük.

Tálalhatjuk tejszínhabbal vagy akár nyáron idénygyümölccsel is.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése