Összes oldalmegjelenítés

2012. február 11., szombat

Túrós táska és kifli amarántpehellyel

Hozzávalók:
2dkg élesztő
2 evőkanál nyírfacukor
2dl langyos tej
50dkg finom liszt
1 csipet só
10 dkg vaj vagy margarin
2 tojás sárgája

Töltelékhez:
2 evőkanál ( csapott) amarántpehely
25dkg túró
2 evőkanál nyírfacukor
1 csomag vanilliáscukor
1 evőkanál tejföl
1 citrom reszelthéja
aki szereti mazsola ízlés szerint

Elkészítése:

Az élesztőt egy  kicsi cukorral és 2 kanál liszttel, pici langyos tejben felfuttatunk.

A többi lisztet , pici sóval, tojással vajjal, cukorral és a többi hozzávalókkal összedolgozzuk.
Ebbe jön a felfuttatott élesztő, majd jól kidolgozzuk, keverjük , átgyúrjuk párszor és egy órát pihentetjük letakarva egy konyharuhával.
A már megkelt tésztát egy lisztezett deszkán kinyújtjuk és 10X10 cm-es kockákat vágunk és a közepére egy teáskanálnyi tölteléket teszünk, majd a négy sarkát átlósan behajtjuk és már kész is a táska, én pár kiflit is készítettem, ehhez háromszög alakúra kell vágni a tésztát és úgy tekerjük fel.
Tepsibe helyezve még megkenjük pici tojásfehérjével és mehet is a sütőbe.
 A sütőt nem kell előmelegíteni, addig is kel a tészta, de ha mégis előmelegítettük az sem akkora probléma,
180'C -ot elérve , innen kb 20 perc alatt készül el.
Porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése