Összes oldalmegjelenítés

2012. április 6., péntek

Házi sajt

Hozzávalók:

1l házi tej ( tartós tej nem jó hozzá és minél magasabb a zsírtartalma annál jobb )
3 evőkanál citromlé ( van aki ecetet használ )
3 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint dió ( darabolva , pirítva )

egy nagyobb gézlap, vagy vadi új pelenka ;-)
sózni csak akkor kell miután elkészült, ha kell egyáltalán



Elkészítése:



1 liter házi tejet kb 15 percig főzök, 
(lassú tűzön, és érdemes közben megkeverni párszor), 
lehet beletenni ebben a fázisban 3 gerezd zúzott fokhagymát, nagyon finom lesz tőle a sajtunk és a dióval is jól harmonizál .

majd a tűzről lehúzva bele öntök 3 evőkanál citromlevet. 
Ekkor kell kevergetni, amíg elkezd túrósodni a tej.
Előre készíts oda egy tésztaszűrőt, benne egy textil
konyharuha, vagy nagyobb gézt.
ebbe öntsd bele a cuccost:) ha akarod fűszerezni, akkor érdemes itt egy 
tálba rakni befűszerezni, összekutyulni,- én most előre megpirított dió darabkákat tettem bele -majd vissza a textilbe.
összekötöm a textilt és fellógatom a csapra, és kicsit megnyomkodom. 
Vigyázz, mert nagyon meleg.
ezután egy kisebb tésztaszűrőbe átrakom ezt bele egy lábasba, amibe nem 
ér le az alja és vmi nehezéket rárakok, hogy jobban kicsöpögjön. Bár ezt 
nem mindig, mert kell, hogy egy kis nedvesség maradjon benne, különben 
darabos lesz, attól függ egyébként, hogy mennyi csöpögött le a csapon lógva.



Érdemes duplázni az adagot, mert így elég kicsi sajtocskánk lesz, ami azonnal elfog fogyni!



Jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése