Összes oldalmegjelenítés

2012. április 7., szombat

Méteres sütemény húsvétra

Hozzávalók:

6 tojás sárgája és a fehérje felverve habnak
20 dkg porcukor
4 evőkanál olíva vagy  étolaj
7 evőkanál langyos víz
citromhéj reszelve

20dkg liszt
1 sütőpor
1 vanilliás cukor
4 evőkanál kakaópor

Krémhez:

2 csomag puncs pudingpor
+6 evőkanál cukor a pudinghoz
4dl tej
25dkg margarin
10dkg porcukor vagy xilit

Csokimázhoz:

6 evőkanál keserű kakaópor,
6 evőkanál cukor
4 evőkanál víz
egy pici margarint a végén belekeverünk, amikor már levettük a tűzről ( ettől lesz szép fényes )

Elkészítése:

A tojások sárgáját a porcukorral egy kézimixer segítségével
fehéredésig keverem, majd hozzáadom az olajat kanalanként a langyos vizet és a citrom lereszelt
héját.
Előmelegítem a sütőt közepes lángon.
A tojásfehérjét felverem habbá és a sütőporral és vanillinnel elkevert liszttel együtt belekeverem az előző masszába.
Sütőpapírral kibélelek 2 db őzgerincformát és a massza egyik felét belecsurgatom, majd a másikba belekeverek 3 vagy 4 evőkanál keserű kakaóport és azt is a formába teszem.

Sütőnktől függ a sütési idő, egy spékelő tű segítségével ellenőrzöm, hogy jól megsült-e a sütink.

Közben elkészítjük a rózsaszínű krémet:
2 pudingporból - 4dl tej és 6 evőkanál cukor-megfőzzük a pudingot.
a margarint elkeverjük a cukorral és amikor már nem forró a puding a krémhez adjuk.

Összeilessztés:

a tésztát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és úgy állítjuk össze, hogy egy sárga és egy barna süti kerüljön egymás mellé, amelyek közé tesszük a rózsaszínű krémet.

vagyis minden szeletet külön meg kell kenni és összerakni ( szinte ragsztani ) egymás mellé, majd
csokimázzal lelocsoljuk és végül amikor kihűlt a máz FERDÉN SZELETELJÜK FEL!
Így kapunk egy mutatós és finom vendégváró süteményt,

Jó étvágyat kívánok !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése