Összes oldalmegjelenítés

2012. április 14., szombat

Narancsos Keksz

Hozzávalók:

15 dkg vaj ( hiányában étolaj )
15 dkg nyírfacukor ( cukor )
25 dkg puliszka ( kukorica dara vagy liszt felfőzve vízben ) manócska feeling ;-)
10 dkg sima liszt
1 nagyobb narancs héja lereszelve
2 egész tojás
2 kávéskanál őrölt fahéj
csipet szódabikarbóna
csipetnyi só
1/2 csésze kakaóbab tördelék ( esetleg csoki darabkákkal vagy dióval helyettesíthető )
a díszítéshez, dió és kukoricapehely

Elkészítése:

A puliszkát megfőzöm annyi vízben, hogy elváljon az edény falától, ez egy-két perc csupán.
Félreteszem hűlni, majd a többi összetevőt jól kikeverem és hozzáadom a már kihűlt masszát is.

1 órára hűtőszekrénybe teszem pihenni, majd két kanál segítségével kis halmokat teszek a sütőpapírral kibélelt tepsibe és előmelegített sütőben sütöm kb. 10-15 perc.
Tea vagy tejeskávé mellé kitűnő egészséges csemege.

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése