Összes oldalmegjelenítés

2013. március 9., szombat

Kefíres lángos

Hozzávalók:

1 kg
2 egész tojás
2 pohár kefír
2 teáskanál cukor
0,5 liter tej
  5 dkg élesztő
  1 evőkanál só

a sütéshez, étolaj

a már kész lángos tetejére
2 gerezd fokhagyma
20 dkg reszelt sajt
1 pohár tejföl


Elkészítése:

1. a tejet a cukorral mikróban meglangyosítom
2. belekeverem az élesztőt és pici liszttel felfuttatom
3.egy fedeles tálba összevegyítem a tojást a sóval a kefírrel
4. hozzáadom a lisztet a felfuttatott élesztős masszát és a tejet
5. fakanállal jól eldolgozom, felverem és pihentetem néhány órát ( hűtőben sokáig eláll )

6.lisztes kézzel tenyérnyi darabokat szaggatok, jól széthúzom , majd közepesen forró olajban sütöm, félidőben megfordítom és konyhai
törlőkendőre szedem ki, hogy felitassam a felesleges olajat

7. megkenem fokhagymával , majd reszelt sajtot és a tejfölt kenem rá, ebből 14 db vastag lángos készült


Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése