Összes oldalmegjelenítés

2020. április 21., kedd

Ír kenyér 2

Ír kenyér 2.variáció


Hozzávalók:


45 dkg BL55 sima liszt
15 dkg ( liszt mércével mérve) búzakorpa
1EK Sütópor
3EK kókuszcukor
10 dkg írvaj
1TK só
1 egész tojás
1 pohár kefír és egy kevéske tej
( mert eredetileg íróval készítik, ezért hígítjuk a kefírt)
Mindenféle magvakat tehetünk bele, de ez az opció el is hagyható.

A megkenéséhez tegyünk félre egy kanálka kefírt és egy kanál olvasztott vajat, mert ennek a keverékével tesszük fel az íre a vesszőt.

ELKÉSZÍTÉSE

A sütőt előmelegítjük 190'C -ra, ami marad a sütési hő is, normál alsó-felső sütést használunk.
Mondhatni pofonegyszerű, mert a kimért anyagokat csak össze kell gyúrni, egy cipót vagy hosszúkás formát kell alkotni, amit középen a keresztbe vágás után megkenünk a fent említett keverékkel és már mehet is a sütőbe.
Én a vajat megolvasztottam, de arra ügyelni kell, hogy csak langyosan keverjük  bele a lisztbe, ha úgyérzed túl lágy a tészta, mehet még bele egy kis liszt, de alapból lágyabb ez a tészta a normálnál. A lényeg, hogy formázható legyen.
Kicsit eltér a megszokottól, de nagyon finom omlós, kalácsszerű, de mégsem édes kenyeret kapunk.
Érdemes kipróbálni, nem fogtok csalódni.

Jó sütést és  étvágyat kívánok!










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése