Összes oldalmegjelenítés

2011. szeptember 11., vasárnap

Ananász dzsem diétásan

Hozzávalók: 2 kisüveghez

1db ananász
1/2 főznivaló tök
1 kis teáspohár Xilit ( CUKOR HELYETT, érdemes beruházni, ha olyan édesszájú vagy, mint én, így + kg -ok nélkül bűnözhetünk,-)) erről később még írok.
2 db vanilliáscukor
2 citrom leve és héja
kicsi szalicil


Elkészítése:

A tököt lereszelem, a citromot jól megmosom és lehámozom, az ananászt megpucolom és felkockázom.

Az egészet egy edénybe teszem a többi hozzávalóval együtt és főzöm amíg megpuhul, majd egy turmixgép segítségével pürésítem és tiszta üvegekbe töltöm, kis szalicilt hintek rá, errejön a folpack, majd a tető.
Szárazdunsztba teszem 24 órára, de szerintem nálunk ez nem várja meg a telet, nagyon finomra sikerült,-))

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése