Összes oldalmegjelenítés

2011. szeptember 11., vasárnap

Blansírozás

Sziasztok!

Aki szeretne télen is lecsót enni, akkor itt az ideje eltenni egy kis paprikát.
Most olcsón be lehet szerezni a piacon 100ft/ kg már jónak mondható.

Ha azt szeretnénk, hogy finom maradjon fagyasztás után is és a vitaminok is benne maradjanak, akkor
a következőt kell tenni: a már megpucolt , megmosott és 4 -be vágott paprikát először lobogó forró vízbe dobom, majd kb fél perc múlva jeges hideg vízbe szűröm át.
Itt sem hagyom ázni sokáig, gyorsan leszűröm és amikor már teljesen kihűlt tehetem is kis zacskókba és irány a mélyhűtő.
Ezt az eljárást nevezik blansírozásnak,/ ami a francia blanchir szóból ered és előfőzést jelent/ amit más zölségekkel is eljátszhatunk.


Nekem 4 kg paprikából lett 6 csomag, de a családtagok számával növelhető az adag!


Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése