Összes oldalmegjelenítés

2012. május 5., szombat

Töltött avokádó

Az alap ötletet az Ízek és érzések gasztromagazinból merítettem, ( mézes-sonkás tormakrémmel töltött tojás
bár eléggé sikerült elkanyarodnom tőle ;-)

Hozzávalók: 




fejenként 1/2 avokádó ( nagy étvágyúaknak 1db )

Töltelékhez:
a basemalmártáshoz
5 dl tej ( ami lehet bio vagy rizsital is )
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál őrölt fehér bors
késhegynyi reszelt szerecsendió
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt ( lehet zabliszt )

Továbbá 4 személyre
4 főtt tojás
10dkg vaj
2 kiskanál méz
1 teáskanál mustár
só, őrölt tarkabors
1 csokor petrezselyem

( aki nem diétázik, pirított császárszalonnával koronázhatja, mennyei lesz )

Elkészítése:




Megfőzünk sós vízben 4db tojást, amit ha kész/ kb 10 perc alatt / megpucolunk és a sárgáját kikanalazzuk,
a fehérjébe beletölthetjük a maradék kész krémünket a végén.


A vajat egy kisebb lábosban megmelegítjük, beletesszük a lisztet,
majd egy másik edényben felforraljuk a tejet és ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és állandó kevergetés közben  a vajas liszthez adjuk , ami kb egy perc alatt besűrűsödik, ekkor lekapcsoljuk alatta a gázt, vagy amin készítjük.
Hozzáadjuk az áttört tojások sárgáját és a többi dolgot, lsd fent petrezselyem stb, ezt egy rúdmixerrel pépesítjük és a megpucolt és félbevágott avokádóba töltjük.

Én bazsalikom levéllel díszítettem, de lehet pl. paprikával is.

Jó étvágyat kívánok !








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése