Összes oldalmegjelenítés

2013. szeptember 21., szombat

Gesztenyés krémes

Hozzávalók:


3 csomag vajas keksz (pl. Petit)
50 dkg cukrozott gesztenyemassza
50 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
1/2 dl rum

a tejszínes réteghez:
5 dl habtejszín
1 evőkanál porcukor

a tetejére:
15 dkg étcsokoládé
7,5 dkg vaj

A keksz felével kirakjuk a tepsi (25 x 30 cm) alját. A mascarponét összekeverjük a porcukorral, a rummal és a krumplinyomón áttört gesztenyemasszával. Rásimítjuk a kekszre gesztenyés krémet. A jól lehűtött tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral. Rákenjük a gesztenyés rétegre. Rárakosgatjuk a maradék kekszet, majd bevonjuk a vajjal felolvasztott csokoládéval. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Ezalatt a keksz megpuhul és a sütemény szépen szeletelhetővé válik.

Tücsökbogár fun lettem ,-) ez a recept is tőle van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése