Összes oldalmegjelenítés

2013. szeptember 21., szombat

Tejberizs másként, gyümölcsrizskenyér


Hozzávalók: 


a felső réteghez:
4 dkg főzhető vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
1/2 liter tej

a közepére:
50 dkg friss meggy, vagy más gyümölcs, vagy jól lecsepegtetett befőtt és egy pár kanál marmalade vagy dzsem


az alsó réteghez:
25 dkg rizs
9 dl tej
10 dkg cukor
1 vaníliarúd
2 lapzselatin

pirított mandula



A rizst mérsékelt tűzön, annyi vízben amennyi éppen ellepi feltesszük főni. Amikor a vizet beitta, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a cukrot, a vanília kikapart magjait és a vaníliarudat is, majd kis lángon, néha megkeverve 25-30 perc alatt készre főzzük. Végül hozzákeverjük a kevés vízbe beáztatott, majd kinyomkodott lapzselatint. Amíg a tejberizs fő elkészítjük a vaníliás pudingot, úgy hogy a hozzávalókat összekeverve, nagy lángon, folyamatosan keverve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Vizezett őzgerinc formába töltjük és hagyjuk, hogy megdermedjen. Rátesszük a kimagozott meggyet,(nekem most nektarinnal készült ) majd rákenünk egy kis lime-os marmaladot majd a tejberizst amire rászóunk egy kis pirítottmandulát. Kihűtjük. Végül 1-2 órára hűtőszekrénybe téve dermesztjük. Tálcára borítva, tejszínhabbal is kínálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!




Köszönet Tücsökbogárnak az alapreceptért. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése