Összes oldalmegjelenítés

2012. január 23., hétfő

Gerbaud szelet

Magyarul : Zserbó


Hozzávalók:


A tésztához: 
- 40 dkg liszt 
- 2 egész tojás 
- 1 dl tej 
- csipetnyi só 
- 20 dkg margarin 
- 5 dkg cukor 
- 2 dkg élesztő 

A csokoládémázhoz: 
- 10 dkg cukor 
- 3 dkg kakaópor (csemege) 
- 3 dkg vaj vagy margarin 

A töltelékhez: 
- 12 dkg darált dió 
- 12 dkg porcukor 
- 20 dkg baracklekvár

Elkészítés:
Az élesztőt elmorzsoljuk, majd langyos  tejben felfuttatjuk pici cukorral és 2 evőkanál liszttel. Az élesztős tej akkor jó, ha feljön a csésze tetejéig.

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojást, a sót és a cukrot majd jól összedolgozzuk és szobahőmérsékleten kelesztjük kb. félórát. 

A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyújtjuk egy 35 x 25 cm nagyságú sütőlemez méretére, de a tészta ne érjen egészen a sütőlap széléig, mert a kelésnél és sütésnél terjeszkedik.

Először a legalsó lapot megkenjük a lekvárral és meghintjük a darált dió és porcukor keverék felével. Ráhelyezzük a másik lapot, azt is hasonlóképpen kenjük meg és szórjuk a diós cukorral.
Erre rátesszük a harmadik lapot úgy, hogy a széleket is betakarjuk vele. A tészta tetejét megszurkáljuk villával több helyen és lassan sütjük meg.

Tetejére , csak amikor már kihűlt öntjük rá a csokimázt.

Hideg késsel szeleteljük!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése