Összes oldalmegjelenítés

2012. január 19., csütörtök

Töltött káposzta chiával

Kényszer szülte megoldásból, finom ebéd lett.
Vendégségben Londonban , meglepetést szerettem volna főzni, de nem találtam meg a rizst, a gersliről már ne is beszéljünk ( hántolt árpa ), viszont találtam chia magot, amiről tudjuk, hogy íztelen és sűrítésre is lehet használni.
Beáztatás után megdagad, így kitűnően helyettesítette a gerslit.

Hozzávalók:
1 kg savanyúkáposzta
40 dkg darálthús
1 egész tojás
pici só, bors, pirospaprika
1 nagyobb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál étolaj
1 pohár tejföl
30 dkg füstölt sonka



Elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát megpirítom egy kis olajon, majd egy keveset kiveszek belőle a töltelékhez.
A lábasban lévő hagymához adom a káposztát, amit megszórok piros fűszerpaprikával, sózni nem kell.

A chiát egy kisebb tálban vízbeáztatom.
Személyenként egy evőkanál chia magot használjunk!

Egy tálban a többi összetevőből , ( darálthús, tojás, chia , fokhagyma) és a többi fűszerből gombócokat formázok és beleteszem a káposztába.

Kb egy órát főzöm fedő alatt, félidőben a gombócokat megfordítom óvatosan és már tálalhatom is.
Tejfölt és friss kenyeret kínálok mellé.


Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése