Összes oldalmegjelenítés

2012. január 8., vasárnap

Paprikás csirke

Hozzávalók:

1 egész csirke feldarabolva ( de lehet csak a melléből is )
1 nagyobb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál étolaj
só, bors ízlés szerint
1 zöld paprika
2 ek.piros fűszerpaprika
pici pirosarany
2 ek. liszt
1 pohár tejföl 2dl



Elkészítés:


1. A csirkét megmossuk és feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

2. Felforrósítjuk az olajat és világosra pirítjuk benne a hagymát. Belekeverjük a zöld és pirospaprikát és a csirkedarabokat. Kevés vizet öntünk alá, sóval, borssal ízesítjük, és fedő alatt, lassú tűzön kb. 1 órát főzzük. Ha túlságosan elfőné a levét, kevés vízzel pótoljuk.

3. A főzés végén levesszük a tűzről, belekeverjük a tejföllel elkevert lisztet és nokedlivel körítve kínáljuk. 
Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése