Összes oldalmegjelenítés

2012. január 3., kedd

Croissant

Hozzávalók:


2,5 dkg élesztő
0,5 dl tej
50 dkg liszt , fele rétesliszt, fele sima
2 egész tojás
20dkg Rama margarin
1 kiskanál barna cukor
1 mokkáskanál só
2dl víz
pici olaj
tetszés szerinti töltelék,  ( én ananászos sajttal készítettem és  üresen is hagytam párat )

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk pici tejben, 1 kiskanál barna cukorral és egy kanál liszttel,
A többi lisztet ( amit előbb kicsit mikróban megmelegítünk)  egy nagyobb edénybe tesszük, ebbe jön a 2
egész tojás egy kanálnyi margarin és 2dl vízzel simára dagasztjuk.
A tésztát olajjal kikent formába helyezzük és egy órát kelesztjük, majd lisztezett deszkán mindkét irányban hajtogatjuk többször egymás után és hűtőben pihentetjük minimum 2 órát, de még jobb ha egy éjjelen át.
Következő lépés, hogy 3mm vastagra nyújtjuk egy celofán, folpack segítségével , megkenjük vajjal és háromszögekre vágva az üreset feltekerjük , a töltöttet megtöltjük majd úgy tekerjük fel ezután tepsibe helyezzük, majd megkenjük egy felvert tojással.
Előmelegített sütőben sütjük ( gázon 4-esen ) 15-20 percig.



Tetejére lehet szórni szezámmagot vagy amaránt a képen az utóbbi van.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése