Összes oldalmegjelenítés

2012. május 10., csütörtök

Perec

Sós perec amaránttal szórva

Hozzávalók: 10db hoz

25 dkg liszt
1,2 dl tej
1,2 dkg élesztő
1 teás kanál só
1 teás kanál cukor

0,5 dl étolaj

a kenéséhez 1 egész felvert tojás
a szóráshoz kb 4 evőkanálnyi amarántmag, vagy napraforgó vagy szezámmag

a sós kenéshez
2 evőkanál liszt
1/2 evő kanál só
és annyi víz, hogy tejfölsűrűségű masszát kapjunk

Elkészítése:


Az élesztőt a langyos tejben felfuttatom, a liszttel, 1 evőkanál cukorral, majd a sóval és az étolajjal összegyúrom. Letakarva kicsit pihentetem, majd 10 darabra vágom.
Egyenként perecet formálok belőle és sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem. Tetejét egész tojással megkenem , megszórom magokkal , 
pihentetem kb. 15 percet és nagyon forró sütőbe ( 210 fok) teszem. 


Addig a 2 evőkanál lisztet és az 1/2 evőkanál sót annyi vízzel elkeverem, hogy folyós massza legyen. Ha a perec színesedni kezd, a tetejére csorgatom, és még pár percig viszateszem a sütőbe. Vigyázz, hogy ne száradjon ki!


( egy másik változat szerint -én most is így csináltam - sütés előtt dobjuk a pereceket lobogó forró vízbe , amibe egy evőkanál szódabikarbónát tettünk és kb 15 másodperc és már tehetjük is a tepsibe!)


Jó étvágyat kívánok!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése