Összes oldalmegjelenítés

2012. május 21., hétfő

karalàbéleves

Karalábéleves


Itt van a szezonja a karalábénak, most frissen remek kis levessel varázsolhatjuk asztalunkra a gyermekkor ízét. 
Tavaszi poszt 😉

Hozzávalók:  2-3 személyre

1db közepes karalábé
 1 db nagyobb burgonya
 1db kisebb zöldpaprika
 1 kisebb sárgarépa
 1 csipet bazsalikom
 1 paradicsom
 1 erőleves kocka
 pici só, tarkabors, csipet pirospaprika
 1 teáskanál barnacukor
 1 evőkanálnyi vaj
 1 evőkanál rétesliszt

Elkészítése:



A karalábét és a burgonyát megpucolom, megmosom és felkockázom.
Egy kisebb lábosba teszem a vajat és a tűzhelyen megolvasztom, majd beleteszem a karalábét, sárgarépa kockákat és burgonyakockákat és a zöldpaprikát szeletelve.
Kicsit pirítom, megszórom barna cukorral majd egy bő evőkanál liszttel, ez lenne a rántás és nem több.
Fakanállal kevergetem és amikor már pirul felöntöm hideg vízzel.
Fűszerezem és kb. bő félóráig főzöm.

Friss bazsalikommal vagy petrezselyemmel tálalom.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése