Összes oldalmegjelenítés

2012. május 8., kedd

Pozsonyi kifli


  • Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 2 tojássárgája
  • 2 púpos evőkanál tejföl
  • 2,5 dkg  élesztő 2 evőkanál tejben. 2 e.kanál liszttel elkeverve
  • a kenéshez 1 egész tojás felverve
még nyersen

A lisztet és a porcukrot egy tálba szitálom,majd hozzáadom a sót és elmorzsolom a darabokra vagdosott hideg vajjal. Hozzáadom az felfuttatott élesztőt , tejfölt és tojássárgáját.


Összegyúrom a tésztát és 2 cipót formálok belőle, majd letakarva félórát pihentetem.


Ezután kinyújtom , majd cikkekre vágom , megkenem diós vagy mákos töltelékkel és feltekerem.
Tepsibe helyezve még félórát kelesztem, miközben megkenem a felvert tojással, aki márványosan szereti, az válassza szét a tojássárgáját a fehérjétől és először a sárgájával, majd amikor már megszikkadt a fehérjével,
kenje át kétszer.


Töltelék:


Darált dió, porcukor, vanilliáscukor, reszelt citrom héja és egy felvert tojás fehérje


Előmelegített sütőben sütöm , az illata árulkodik ha már kész.
Porcukorral meghintve tálalom.


Jó étvágyat kívánok!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése