Összes oldalmegjelenítés

2012. május 16., szerda

Töltött paprika

Egyik kedvenc ételem, lássuk én ezt hogy csinálom:

Hozzávalók: 4 személyre

4 db nagyobb paprika
4 evőkanál étolaj ( ha olívaolajunk van nem kell az extra szűz , az csak a salátákhoz jobb)
4 evőkanál rétes liszt
1 db sűrített paradicsom,
só, egy erőleves kocka
babérlevél 4 kisebb
lehet beletenni még tárkonyt és bazsalikom levelet is, de nem kötelező
csak finomabb ha van benne
4 evőkanál barna cukor

A töltelékhez:

( lehet többől is, mert én a maradék töltelékből gombócokat készítek, amit beteszek a paradicsomszószba a paprikák mellé )
1 egész tojás
25-30 dkg darált hús
4 félmarék rizs (amit kicsit előfőzöm kb 10 -percet )
4 gerezd fokhagyma
egy nagyobb vöröshagyma
só, bors, pirospaprika ízlés szerint

Elkészítése: 





A paprikákat kicsumázom ( kivágom a belsejéből a magvakat ) megmosom és félreteszem.
Felteszem a rizst főni. 10 vagy max. 15 perc , most barna biorizzsel készítettem az kicsit tovább fő.
Egy nagyobb edénybe teszek olajat és a felaprított hagymákat megpárolom benne, amikor elkészült a felét kiveszem a darált húshoz adom, az edényben maradt hagymát megszórom kevés kb 4 evőkanál liszttel, így  pirítom kicsit mielőtt felöntöm a hideg vízzel, ( ezzel a módszerrel megspórolok egy + edény mosogatást ) hozzáadom a sűrített paradicsomot  és a fűszereket.

Elkészítem a tölteléket, -lsd fent a hozzávalókat -egyszerűen összekeverem és megtöltöm vele a paprikákat, a maradék töltelékből gombócokat formálok majd a paradicsomos szószba helyezve kb bő félóra alatt készre főzöm.

Jó étvágyat kívánok!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése