Összes oldalmegjelenítés

2013. február 26., kedd

Francia hagymaleves

Hozzávalók:

1/2 kg hagyma
3 dkg vaj
pici liszt
só, bors szerecsendió reszelve

fejenként egy pirítós vagy szárított zsemle,
amit fokhagymával megkenünk
reszelt sajt
( lehet tejszínnel is behabarni, de az eredetiben nincs )




Elkészítése

A franciáknál régen ez volt a szegények étele, olcsó és még finom is.

A hagymákat megpucoljuk, karikákra vágjuk és kevéske vajon üvegesre pároljuk.
Meghintjük kb. 2 lapos evőkanál liszttel ( elhagyható ) kevergetve pirítjuk kicsit.
Felengedjük vízzel, fűszerezzük sóval borssal  és puhára főzzük.




Tálalás

A pirítóst megkenjük fokhagymával és ezt ezt helyezzük először a tányérra,
majd megszórjuk reszelt sajttal és erre kerül rá a leves, aki nagyon sajtosan szereti az a tetejére is szórhat még a sajtból.


Ennyire egyszerű, jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése