Összes oldalmegjelenítés

2013. február 4., hétfő

Krumplis Pogácsa sajttal szórva




Hozzávalók:
8 db közepes krumpli
1tojás a tésztájába 
+ 1 tojás felverve a teteje kenésére
1 ek só
1 púpozott ek vaj vagy vmi zsíradék
2 ek tejföl
2dl langyos tej 2 teáskanál cukor ( barna )
3/4 csomag élesztő

Elkészítése:

A krumplit héjában megfőzöm és még melegen , de nem forrón ;-)
megpucolom , áttöröm egy villa segítségével.
Hozzáadom az egyik tojást, sót és én most tettem bele egy kis sültkrumpli fűszersót is ,
valamint a vajat, tejfölt és a tejben felfuttatott élesztőt.
/ az élesztőt elmorzsolom, ehhez adom a 2 teáskanál barnacukrot, kb 2 evőkanál lisztet és a langyos tejet /.
A lisztet a végén adom hozzá, nekem 20 dkg kellett, de ez függ a burgonyánk nagyságától, a lényeg, hogy ne legyen kemény a tésztánk.
Jól összegyúrom.

Egy folpack segítségével kjnyújtom, majd pogácsákat szaggatok belőle.
Megkenem egy felvert tojással és a tetejére reszelt sajtot szórok.

Közepes lángon ( gázsütő 4 -es fokozat ) kb 50 perc a sütési idő.


Jó étvágyat !



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése