Összes oldalmegjelenítés

2013. február 14., csütörtök

Rumos-kesudiós csokoládétrüffel



Hozzávalók  40 darabhoz:
• 15 dkg natúr kesudió
• 15 szem magozott datolya
• 2 púpozott evőkanál kókuszzsír vagy vaj
• 30 dkg étcsokoládé (75% kakaótartalmú)
• 2 evőkanál rum
• 5 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:
A kesudiót egy éjszakára, vagy minimum 6 órára annyi vízbe áztatjuk, amennyi teljesen ellepi.
 A datolyát forró vízzel leöntjük, letakarjuk, és hagyjuk, hogy megpuhuljon. 
Mindkét alapanyagot leszűrjük, majd kb. 2,5 deci friss vízzel turmixgépbe töltjük,
és simára turmixoljuk. A keveréket egy kis lábosban felmelegítjük, a kókuszzsírt
beletesszük, és addig kevergetjük, amíg felolvad. 
Ezt követően a tűzről lehúzzuk, a csokoládét belekeverjük, és hagyjuk teljesen
elolvadni.
Jól összekeverjük, majd a rumot beleöntjük. Kihűtjük,
és kb. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Azután kis golyókat formázunk belőle, a kókuszreszelékben meghempergetjük,
és egyenként minyonpapírba tesszük. Tálalásig hidegen tartjuk.
A receptet a Startlapon találtam,
Boldog Valentín napot kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése