Összes oldalmegjelenítés

2012. március 26., hétfő

Rakott krumpli

Hozzávalók:

2 közepes hagyma
4 nagyobb burgonya
4 evőkanál étolaj,
4 db tojás megfőzve
1 szál gyulai vagy csabai kolbász
só, bors, piros fűszerpaprika
1 nagy pohár tejföl
reszelt sajt


Elkészítése:

nem igényel nagy gyakorlatot, így bárki elkészítheti könnyedén

Egy jénai edényt vagy tepsit bekenünk étolajjal erre helyezzük a hagyma karikákat.
Feltesszük főni a krumplikat  héjában és a tojásokat.
Felszeleteljük a kolbászt.
Amikor megfőtt a burgonyánk megpucoljuk és karikákra vágjuk, ezt tesszük a tojásokkal is.

A követekező sorban rakjuk a tepsibe a hagymára: 1 sor krumpli
erre a tojás, ( közben fűszerezzük a sorokat, sóval, borssal és paprikával )
majd a kolbász és végül még egy sor krumpli, fűszer és a tetejére jön a tejföl.
Erre szórjuk a reszelt sajtot, majd alufóliával letakarjuk és már mehet is az előmelegített sütőbe.

Savanyúsággal vagy így tavasszal friss salátával tálalom.


Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése