Összes oldalmegjelenítés

2012. március 26., hétfő

Sajtos rudacskák

  • 45 dkg liszt
  • 25 dkg Rama
  • 10 dkg reszelt sajt (trappista jellegű)
  • 2 tk só
  • 2 ek tejföl
kenéshez 1 tojás + 10dkg reszelt sajt

  1. A tésztának valókat összegyúrjuk, majd nagyon vékonyra (kb.2 mm) kinyújtjuk. (Érdemes két részletben kinyújtani, mert úgy kényelmesen elfér a nyújtódeszkán.)
  2. A tésztát megkenjük a kissé felvert tojással és rászórjuk a reszelt sajtot.  Derelyevágóval vagy késsel csíkokra vagy rombusz alakúra felvágjuk (tetszőleges méretűre, de körülbelül egyformák legyenek).
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, legalább 20 percet pihentetjük, aztán sütjük (200 fokon) előmelegített sütőben, szép rózsaszínre. Nagyon gyorsan sül: az első tepsi kb. 15 perc alatt, a második már 10 perc alatt kész. Kb. 4 nagy tepsinyi lesz belőle.
  4. Jó étvágyat kívánok!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése