Összes oldalmegjelenítés

2012. március 19., hétfő

Spárgaleves

A spárga: 
Gyógynövényként több évszázada számon tartják. Elsősorban vízhajtó és vesekő-eltávolító hatása ismert, vízhajtóként áttételesen a szívet tehermentesítve a keringésre is jótékony hatással van. Ugyancsak vízhajtó tulajdonságával van összefüggésben, hogy segíti a szervezet méregtelenítését. Szárított porát fogfájás kezelésére is használták. Kedvezően hat a belső elválasztású mirigyek működésére, és enyhe hashajtó hatású. A nyers spárgalé is egészséges, 4-5 hajtásból zöldségcentrifugával félcsészényi nyerhető. Túlzott fogyasztása nem javasolt köszvényes és veseköves, illetve erre hajlamos emberek részére.Nagyobb mértékben még az érszűkületre is jó hatással van. ( forrás:wikipédia )

Hozzávalók:

1 csokor spárga  ( sárga )
2 erőleves kocka
2dl tejszín,
1 teáskanál barnacukor
só, bors, ízlés szerint
1/2 frissen reszelt szerecsendió
2 teáskanál rétesliszt

Elkészítése:

1.A spárgát megpucolom, megmosom majd 2 cm-es darabkákra vágom .
2.A spárgafejeket félreteszem, mert azok zsengébbek így később adom hozzá.
3.Egy kisebb  fazékba engedek annyi vizet, amennyi levest szeretnék készíteni és beleteszem a spárgákat.
4.Hozzáadom a leveskockákat, cukrot és a többi fűszert és fedő alatt főzöm kb. 20 percig.
5.Közben a tejszínt összekeverem a liszttel és 20 perc elteltével , a spárgafejekkel együtt a leveshez adom.
6.Még 10 percig alacsony lángon forralom és már tálalhatom is.

Petrezselyemzölddel is tálalhatom.

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése