Összes oldalmegjelenítés

2012. március 1., csütörtök

Skót vajas keksz

Hozzávalók:

35 dkg finomliszt
15 dkg kukoricaliszt ( finomra darált )
15 dkg porcukor + 2 evőkanál barnakristálycukor a díszítéshez
35 dkg puhavaj
1 vaníliarúd kikapart belseje
1 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
a kakaósba tettem kakaóbab darabkákat, nagyon feldobja!
+ extrák

amarántmag a díszítéshez
2 evőkanál kakaó

Elkészítése:

A hozzávalókat összekeverjük, hogy kellemesen lágy tésztát kapjunk, ha túl kemény, akkor vagy a vaj kevés benne vagy egy kis vízzel is hígíthatjuk.
A jól kidolgozott tésztát kettéválasztjuk és az egyikbe beleteszünk 2 evőkanál holland kakaóport és egy kanál vizet, ezt követően folpack fóliába csomagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük 2 órára.


Közepesre előmelegítjük a sütőt, miközben kinyújtjuk a tésztát és egy derelyevágó segítségével kis csíkokra vagy négyzetalakúra vágjuk .
Nagyon gyorsan megsül kb max 10 perc.
2 tepsivel lesz belőle.



Nagyom finom és omlós ;-) ugyan elállna állítólag 2 hétig is egy lezárt dobozban, de én úgy látom már jó ha marad holnap reggelre!


Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése