Összes oldalmegjelenítés

2011. május 6., péntek

Pangasius chiás körettel

A pangasius vagy cápaharcsa egy  szálkamentes, fehér husú hal, amely a harcsafélék családjába tartozik.
 
Nagy előnye, hogy nincs az a jellegzetes halszaga, így az eddig halat nem 

szeretők is bátran próbálkozhatnak a fogyasztásával.






 Hozzávalók:

személyenként 1 Pangásius halfilé ( frissen az igazi, nekem a mélyhűtött nem jött be )
só,
bors, 
knorr petrezselyem kocka 3 db 
margarin ( egy evőkanálnyi) és 3 kanál olíva olaj 
mirelit vegyes zöldség mix ( kukorica, bab, sárgarépa) vagy ami van otthon én most egy kis spárgát is tettem bele, mert szezonja van. 

Rizs és 2 evőkanál chia mag  8 evőkanál vízben áztatva

Elkészítése:

A halat megmosom majd kicsit felitatom a vizet róla papírtörlőkendővel, de óvatosan, mert könnyen ráragad.
Egy serpenyőbe teszem az olíva olajat,  
felolvasztom a margarint benne és ebbeteszem a mindkét oldalán besózott és borsozott halat. 
Citromlével meglocsolom és átsütöm, félidőben ( látszik a színén amikor már fehér, megfordítom) és a másik oldfalát is megsütöm,

Közben teszek fel vizet a rizsnek és amikor forr beleteszem a sós vízbe és készrefőzöm.
Egy tálkában a 2 evőkanálnyi chia magot kb 8 evőkanálnyi vízben áztatom kevergetve.

Az elkészült rizshez hozzáadom a chiát és 2 Knorr petrezselyem kockát morzsolok hozzá. 

Mikróhullámú sütőben kb 2 perc alatt alatt kiolvasztom a mirelit zöldséget és egy jénai tálat kivajazok, amibe belehelyezem a már megsült pangásiust , fokhagymát darabolok rá és erre jön a párolt zöldség, amire egy Knorr petrezselyem kockát morzsolok majd befedem alufóliával és már mehet is a sütőbe kb 15 percre.


Akinek nem kell vigyáznio az alakjára az basemel mártással is készítheti és reszelt sajttal is meg lehet bolondítani, de nálunk így is pillanatok alatt elfogy.


Jó étvágyat kívánok!

 Fehér száraz bort ajánlok hozzá.





























.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése